U bevindt zich hier: Home > Praat mee op het forum

Praat mee op het forum

Praat mee op het forum

Heeft u behoefte aan contact met anderen, wilt u wel eens weten hoe anderen het verslavingsprobleem aanpakken? Dan is het forum misschien iets voor u.

Vroeger schreef ik dagboeken vol ... Maar dit is veel fijner! Altijd response en uit verschillende invalshoeken.  Heerlijk, dank jullie wel!  Ans, 42

Een forum is een plek op de website waar mensen anoniem met elkaar in contact kunnen komen. U kunt hier berichten aan anderen plaatsen zodat u ervaringen kunt uitwisselen en uw situatie met anderen kunt bespreken en delen. Dit forum is er dus voor en door onze bezoekers. Ook als u niet deelneemt aan de behandeling van Alcoholdebaas.nl bent u van harte welkom.

Naar het forum

'Dit forum is wat mij betreft een schot in de roos. Het is fijn om hier open te zijn en toch anoniem.  Je hebt niets te verliezen omdat je niemand kent en toch is er zoveel betrokkenheid dat het als vriendschap bijna voelt.'

'Gisteren een 'trekmoment'...einde van de middag. Door de discussie van een tijdje terug hier over 'trek' en patronen kon ik er anders mee omgaan. Om even aan te geven hoe belangrijk het voor mij is hier te zijn. En dat er op allerlei manieren gereageerd wordt op een topic...de ervaringen, ideeën doen ertoe!  Wil ik gewoon ff kwijt.'

'Er is een tijd van komen, en er is een tijd van gaan. Dat laatste is nu voor mij aangebroken.'

'Mijn leven ontwikkelt nu door een gebrek aan alcohol.  Ik wil alle frummels (forumleden) bedanken. Zonder dit forum had ik niet kunnen stoppen. … Voor iedereen een bloemetje. Sterkte aan iedereen die het nodig heeft.'

Gratis boek forum Alcohol de baas 

Op initiatief van een forumschrijver van Alcoholdebaas.nl is er een boek geschreven waarin 10 forumdeelnemers hun ervaringen hebben gedeeld:

Alcohol de Baas - Hulp via internet, inspirerende verhalen van 10 vrouwen die hun alcoholverslaving overwonnen

Forumboek

Klik op de afbeelding om de digitale versie van het boek te downloaden. Om het boek te kunnen lezen hebt u Adobe Reader nodig.

U kunt dit boek ook bestellen via de webwinkel op Tactus.nl

Spelregels bij deelname aan het forum

Meelezen op het forum kan altijd. Maar zelf berichten plaatsen kan alleen als u zich voor dit forum heeft geregistreerd. 

Het forum wordt dagelijks gevolgd door een zogenaamde moderator. Dit is een medewerker van Tactus die checkt of deelnemers zich houden aan de spelregels. De moderator neemt niet actief deel aan het forum. De moderator heeft het recht en de mogelijkheid om berichten te verwijderen die niet aan de spelregels voldoen. Ook kan de moderator deelnemers tijdelijk of blijvend de toegang tot het forum ontzeggen.

Op dit forum gelden de volgende spelregels:

  • plaats geen privé-informatie over anderen
  • blijf bij het onderwerp
  • wees positief en ondersteunend, val anderen niet persoonlijk aan
  • promoot geen alcohol of andere verslavende middelen
  • plaats geen links naar illegale zaken, geen commerciële reclame en plaats geen materiaal waarop copyright rust, zonder uitdrukkelijke toestemming van de copyrighthouder
  • gebruik geen schuttingtaal
  • gebruik slechts één naam (account).

Privéberichten worden niet door de moderator gecontroleerd. We verwachten echter van de forumdeelnemers dat zij ook wat betreft de privéberichten de spelregels in acht nemen.

Plaatsing van een bericht betekent niet dat Verslavingdebaas.nl het met de inhoud eens is. Verslavingdebaas.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de berichten in het forum, en aanvaardt geen aansprakelijkheid voor eventuele schade, direct of indirect, voortvloeiend uit genoemde berichten.

Naar het forum